BİTLİS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında İlimizde Uygulanacak Eğitim Projeleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında İlimizde Uygulanacak Eğitim Projeleri Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Emin Korkmaz, Ar-Ge birimimizin hazırladığı 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilimizde uygulanacak projelerin bir kısmını ilçe şube müdürlerine, ilçe koordinatörlerine ve rehber öğretmenlere tanıttı.

     Sayın Korkmaz : " Projelerimizi hazırlarken çocuk bizim öznemiz oldu. Yetiştireceğimiz çocuklarımızın ve onların yetişmesinde etkili olan idareci, öğretmen ve velilerimizin eğitimlerini de önemseyerek hareket ettik. Hazırladığımız projelerde sağlıklı, milli ve manevi duyguları yüksek, vatanına bağlı bireyler yetiştirmek hedefimiz oldu. Bu amaçla çocuklarımızın akademik, mesleki ve sosyal açıdan en üst seviyede yetişmelerine yönelik, ilimizin iklimine uygun projelerle karşınızdayız " dedi.

 

-          Akademik Projelerimiz ;

 

1.       Ya-Da (Yanlışları azalt-Doğruları artır)

8 ve 12'inci sınıflarımızı kapsayacak bu projemiz ile ölçme ve değerlendirmede doğrularını artırmalarına yönelik çalışmalar yapılacak.

Ya-Da projesi ile ;

a-       Öğretmen eğitimleri verilecek

b-      Veli eğitimleri verilecek

c-       Öğrencilerimizin başarısını ve motivasyonunu artırmak için eğitici konferans ve söyleşiler yapılacak

2.       Okuyorum, Yorumluyorum, Anlıyorum

        Bu proje ile çocuklarımızın okuduğunu anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmeleri        hedeflenmektedir. Çevremi güzelleştiriyorum düşüncesi ile hareket ettiğimiz projede çocuklarımız okudukları her 5 kitaptan sonra 1 fidan dikiyor, çiçek ekiyor ya da 1 hayvan seviyor.

3.       Annem Varsa Ben De Varım

Çocuklarımız kitapları anneleri ile birlikte okuyorlar. Bu proje ile ailede kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanmakta.

-          Mesleki Eğitim ve Yetenekle İlgili Projelerimiz (Tasarım ve Beceri Atölyeleri) ;

 

4.       Sen De Yapabilirsin !

Proje amacı; Görsel Sanatlar Atölyelerinde resim çalışmalarında özgüven sahibi çocuklar yetiştirmek.

5.       Bir Enstrümanın Olsun

Proje kapsamında yapılacak çalışmalar ile çocuklarımız becerinin güzelliğini kavrayacak, müzik konusunda bilgi sahibi olurken müziğe hayat katan bir enstrüman çalabilecek.

6.       Her Öğretmen Bir Enstrüman Çalıyor

Projemizde amaç müzik atölyelerinden öğretmenlerimizin de faydalanmasını sağlamak ve öğrencilerini eğitirken ayrıca bir enstrüman çaldıklarını göstererek çocuklarımıza örnek olmak.

7.       Drama ile Eğelenerek Öğreniyorum

Proje ile drama yoluyla sınıf içi ve dışı eğitimlerde etkileşimi sağlamak. Eğitimin içeriğini eğlenceli hale getirerek çocuklarımızın sıkılmadan eğlenirken öğrendiği eğitim ortamları oluşturmak hedeflenmektedir.

8.       Ders Dışında Eğlenerek Öğreniyorum

Projemizde hedef; Okullarımızda ders saatleri dışındaki teneffüs aralarında çocuklarımızın zaman geçirip akıl ve zeka oyunları oynayabilecekleri alanlar oluşturmak ve öğretmen eğitimleri ile bu alanların verimli kullanılması sağlamak.

 

-          Sosyal Projelerimiz ;

 

9.       Anne Misafirim Olur Musun ?

Yatılı ve pansiyonlu okullarımızda uygulanacak bu proje ile annelerimiz yatılı ve pansiyonlu okullarda eğitim gören çocukları ile birlikte 1 gün geçirerek çocuklarının hangi ortamlarda yaşadıklarını görebilecek.

10.   Yaşam Beceri Atölyeleri

Yatılı ve pansiyonlu okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılarken nelere dikkat etmeleri gerektiğine yönelik beceri ve tutum kazanmaları sağlamak amaçlanmaktadır. Proje eğitimlerinde yaşam ve beceri atölyeleri aktif olarak kullanılacak.

11.   Tabiat Atölyeleri

Proje ile okullarımızda kurulan tabiat atölyelerinde çocuklarımıza tabiat ile iç içe yaşayabilme imkânı sunarak tabiatı koruma konusunda hassas olmalarına yönelik davranış ve tutum kazandırmak hedeflenmektedir.

12.   Teknoloji Bağımlılığı ile Mücadele

Yaşadığımız asırda teknolojinin gelişmesi ile insanların yaşamı kolaylaşırken teknolojik cihazlar insanların yanlarından ayıramadıkları bir araç haline gelmiştir. Okullarımızda ise çocuklarımızın elinde eğitim ortamında hatta ders esnasında bile meşgul olduğu teknolojik cihazların eğitime verdiği olumsuzluklar kaçınılmaz bir gerçek haline gelişmiştir. Proje ile ders esnasında ders dışı teknolojik cihazların kullanımını engellenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çocuklarımızın teknolojiyi olumlu ve etkili kullanmalarına yönelik davranış ve tutum kazandırma çalışmaları ile güvenli internet kullanımına yönelik eğitimler yapılacak.

04-10-201904-10-201904-10-201904-10-201904-10-201904-10-201904-10-201904-10-2019

Yeni Hükümet Konağı Kat 3 BİTLİS - (434) 280 13 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.