BİTLİS İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EK DERS ÜCRET KARŞILIĞINDA (ÜCRETLİ) ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRME BAŞVURUSU ÖN KABUL VE GÖREVLENDİRME ESASLARI

  1. Bu esaslar, 657 sayılı devlet memurları kanunu 89.maddesi ve Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9.maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
  2. İlgililer Bitlis Merkez ilçesinde 2024-2025 öğretim yılı süresince öğretmen sayısının yetersiz olması halinde ihtiyaç bulunan/oluşacak eğitim kurumlarında görevlendirmeler yapılacaktır.
  3. 2024 yılında Bakanlığımızca yapılan Sözleşmeli Öğretmen Ataması kapsamında ilimiz eğitim kurumlarına yerleştirilen adaylardan güvenlik soruşturması süreci devam edenlerin istemeleri ve ücretli öğretmenliğe başvuru yapmaları halinde atandıkları eğitim kurumlarına puan türlerine bakılmaksızın öncelikle görevlendirileceklerdir.
  4. Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen evrak teslimi ve başvuruların alım tarihleri;

Başvuru Tarihi : 12.08.2024   Son Başvuru Tarihi: 28.08.2024

Not: Görevlendirmeler 2023 ve 2024 Yıllarının KPSS puan üstünlüğüne göre    yapılacaktır.

Başvurular E-DEVLET https://www.turkiye.gov.tr/internet adresi üzerinden yapılacak olup yukarıda belirtilen  tarihler  arasında aşağıda istenilen belgelerin  Müdürlüğümüze elden teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen tarihler arasında evrak teslimi yapmayan adayların başvuruları, takvim süresi içerisinde başvuru yapan adayların tamamının başvurusu değerlendirmeye alındıktan sonra   değerlendirmeye alınacaktır.

 

5.     Yanlış beyanda bulunanların görevlendirilmeleri iptal edilecek ve yanlış beyanda bulunduğu için kişiye bir daha görev verilmeyecek ve kişiler hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılacaktır.

 

6.     Takvim süresi dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecek olup evraklarını belirtilen tarihlerde teslim eden adayların görevlendirilmesi tamamlandıktan sonra ihtiyaç oluşması halinde yeniden müracaatları alınabilecektir.

7.   Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirme başvurusunda bulunacaklardan aşağıdaki belgeler istenecektir:(Belge teslim tarihi 12-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır.)

a.                 Nüfus cüzdanı fotokopisi

b.                 Sabıka Kayıt Belgesi (Yeni tarihli alınmış, e Devlettenalınacak)

c.                 Diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi

d.                 Varsa Formasyon Belgesinin Fotokopisi

e.                 Varsa sertifika (İngilizce,Özel Eğitim Sertifikası)

 

f.                 Erkek adaylar için başvuru tarihi itibariyle askerlik ile ilişiği olmadığına dair  belge

NOT: Bakaya durumunda olan adaylara görev verilmeyecektir.

g.                1 adet vesikalık veya biometrik fotoğraf.

h.                Başvuru formu.

 

i.                 KPSS sonuç belgesi.

8.      Görevlendirildiği halde 3 (üç) gün içinde görevine başlamayan öğretmenin yerine yeni öğretmen görevlendirilecektir.

9.    Görev verilip göreve başlamayanlar veya mazeretsiz bir şekilde görevi bırakan öğretmenler sıra hakkını kaybetmiş olup kendilerine eğitim öğretim yılı sonuna kadar görevverilmeyecektir.

10.   Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde KPSS puan üstünlüğüne göre aşağıdaki sıralama takipedilecektir:

a.      1.Öncelik  :Eğitim Fakültesi mezunları ve Fen Edebiyat Fakültesi mezunları(Formasyon eğitimi alanlar)

b.      2.Öncelik  :Fen Edebiyat Fakültesi mezunları (Formasyon eğitimi almayanlar)

c.      3.Öncelik  :Diğer alanlardan lisans düzeyinde mezun olup yan alanı ve sertifikası olanlar.

 

NOT: Ön lisans mezunlarının başvuruları alınmayacaktır. Ancak herhangi bir alanda yeterli sayıda lisans mezunu bulunmaması durumunda önlisans mezunlardan görevlendirme yapılabilecektir. Önlisans mezunu olan adaylardan evrak istenmeyecek olup E-Devlet Sistemi üzerinden yapacakları başvurular yeterli olacaktır. 

Not:Okul Öncesi Öğretmenliği alanında görevlendirmelerde;

1.  Öncelik :Okul Öncesi Bölümü Lisans Mezunları ve Çocuk Gelişimi Lisans Mezunları

 

2.Öncelik:Çocuk Gelişimi Bölümü Önlisans Mezunları(Çalışma gün sayısı üstünlüğüne göre) görevlendirilecektir.

 

11.Ek Ders Karşılığı Ücretli Öğretmen görevlendirmelerinde 10. maddenin d ve e bendine bahsedilen önceliklere ilişkin açıklamalar:

a)    10.Maddenin © bendine göre aşağıda listelenen sertifikalar görevlendirmeye esas  olarak kabul edilecektir:

·                İngilizce Sertifikası

·                Özel Eğitim Sertifikası

 

b)     Kırsal kesimlerde (köy,mezravb.) bulunan okullarımızın 10. Maddenin a,b,c bendine belirtilen hususlarda yeterli başvuru bulunmaması halinde eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması adına Müdürlüğümüzce tedbir amaçlı        gerekli görevlendirmeler yapılacaktır.

 

 

Ekler:Başvuru Formu için Tıklayınız.

Yeni Hükümet Konağı Kat 3 BİTLİS - (434) 280 13 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.